Archief
Buurtpreventie Maassluis

Recordopbrengst voor Maassluise voedselbank

De inzamelingsactie van de buurtpreventie in Maassluis voor de voedselbank heeft een recordopbrengst opgeleverd.

De actie, die zaterdag werd gehouden, leverde in totaal maar liefst zeshonderd kratten aan levensmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging op. Dat is bijna het dubbele van wat een eerdere actie in mei opbracht. Wim Verschuur van de buurtpreventie had de hoge opbrengst totaal niet verwacht. “Het was toch even afwachten of we dezelfde opbrengst als vorige keer zouden halen, ook gezien de vervelende tijd waarin we nu zitten, maar dit heeft alle verwachtingen overtroffen.”

Dat terwijl de lockdown nog even dreigde om de actie in gevaar te brengen. Door het sluiten van een paar locaties en de coronaproof-opzet mocht de actie toch doorgaan. Achttien vrijwilligers van de buurtpreventie stonden afgelopen zaterdag verspreidt over vier verschillende locaties klaar om te helpen. “Die locaties kon je goed inrichten als drive-through, zodat mensen niet fysiek achter elkaar in de rij hoefde te staan”, legt Verschuur uit. Ook Maassluise kerken en de moskee waren inleverplekken voor donaties aan de voedselbank. Eerder waren er al veel initiatieven opgestart. Zo verzamelden een aantal scholen waaronder IKC Het Balkon vooraf veel artikelen. “Daar had de lockdown gelukkig net geen invloed op.”

Goed nieuws voor de voedselbank in Maassluis dus, die erg afhankelijk is van donaties van supermarkten en bedrijven. “Dat loopt wat terug omdat bedrijven tegenwoordig efficiënter omgaan met hun voorraden”, meent Verschuur. En dat terwijl het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de voedselbank nog steeds langzaam toeneemt volgens hem. “Ik denk dat je nu praat over ruim 260 gezinnen, doe dat keer drie en reken maar uit hoeveel personen dat zijn."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis