Archief

Vrienden maken nummer voor zieke vriend

Eind van de zomer kreeg een vriendengroep uit Naaldwijk verschrikkelijk nieuws. Eén van hen heeft kanker.

Midden in de pandemie is het lastig om elkaar dan te steunen. "Je kunt niet even bij hem op de bank gaan zitten en hem een knuffel geven", vertelt Nico van den Bos. "Je kunt wel een boekje langsbrengen, maar na één keer lezen heb je dat ook wel gezien."

Ook muzikale vriend Marlon van Staalduine was erg aangedaan door het nieuws. "Toen ik in de auto zat kwam er ineens een melodie naar boven. Ik heb daar tekst bij geschreven en uiteindelijk ontstond er een muzieknummer." Een goed idee, vond Van den Bos, die wat rond begon te bellen. In no time vond hij een studio en een videograaf die graag mee wilden werken aan het project.

Het nummer heet "Paraat" en de vriendengroep speelt de hoofdrol in de videoclip. De clip bestaat uit zelfgemaakte filmpjes van hun vakanties, waar alles nog goed was. Ook scheren de jongens allemaal hun hoofd kaal in de clip. "Onze vriend zag er erg tegenop om zijn haar te verliezen door de chemo", vertelt Van Staalduine. "Niemand heeft een moment getwijfeld over het scheren", weet Van den Bos. "Eén voor allen en allen voor één."

"Mensen zeggen dat we juist in coronatijd klaar moeten staan voor de ander en iets extra's moeten doen. Wij hebben op deze manier ervaren hoe belangrijk dat is", voegt Van den Bos nog toe. De zieke jongen en zijn familie zijn al verrast met het nummer en waren er erg blij mee.

Vanwege privacyoverwegingen is de zieke vriend zelf niet in beeld in de clip en wordt zijn naam in het artikel niet genoemd.

Beluister het liedje en het interview over het nummer hieronder