Archief
PR

PR

Maassluis zet in op fietscultuur in 2040

Maassluis moet in 2040 veel meer een fietscultuur hebben dan nu het geval is. Dat staat in het concept van de gemeentelijke Mobiliteitsvisie.

Inwoners van de stad maken op dit moment nog veelvuldig gebruik van de auto, zelfs bij korte afstanden. Uit het 39 pagina's tellende document van adviesbureau Mobycon blijkt dat een derde van de verplaatsingen van minder dan 7,5 kilometer plaatsvindt per auto. Dit zijn bij uitstek afstanden die kunnen worden afgelegd met de (elektrische) fiets, zo is te lezen.

"Lopend en/of fietsend de kinderen wegbrengen naar school en vervolgens door naar werk, eventueel aangevuld met deelmobiliteit of openbaar vervoer, dient aantrekkelijker te worden", is dan ook het advies waarmee Maassluis aan de slag gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld ingezet op aantrekkelijke voetgangers- en fietsroutes voor dagelijks én recreatief gebruik en het oplossen van zaken die andere vervoermiddelen dan de auto nog op dit moment minder aantrekkelijk maken.

Een van de manieren waarop de gemeente dat gaat doen, is door te werken volgens het Stop-principe. Hierbij krijgen voetgangers (Stappers) de hoogste prioriteit in het beleid, gevolgd door fietsers (Trappers), Openbaar vervoer en Privé gemotoriseerd vervoer.

De concept Mobiliteitsvisie ligt nog tot en met 26 januari ter inzage. Inwoners worden opgeroepen om te reageren, zodat ook die reacties kunnen worden betrokken in de definitieve visie.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek