Archief
WOS

WOS

Promotie voor bloemen hard nodig in tijden van lockdown

Een fotoshoot tussen de gerbera's is niet een dagelijkse bezigheid van kwekers. Maar in deze periode is het wel gewenst.

Door de lockdown in binnen- en buitenland worden er veel minder bloemen verkocht, dus een beetje promotie is dan wenselijk. Kwekerij Villa Gerbera heeft vooral last van de dichte winkels in Duitsland. Het bedrijf heeft nog geen bloemen hoeven weg te gooien, maar de prijzen staan wel onder druk. In de winter zijn er meer kosten dan in de zomer.

Dean Zuidgeest kreeg in maart contact met het Art Photo Project. De dames achter het project wilden iets moois doen met de doorgedraaide bloemen. Ze gingen op zoek naar kwekers en vonden er een paar waar ze foto's mochten maken.
Inmiddels hebben zij er al een paar shoots op zitten. De foto's worden niet gemaakt van weggegooide bloemen, want dat willen kwekers niet. Het is vooral een soort steunbetuiging aan kwekers.

Dean verbaast zich erover hoeveel reacties het oplevert. Zelfs naar aanleiding van de fotoshoot in maart komen er nu nog veel reacties. Dat is de kracht achter het project. Mensen zitten nu veel thuis en dan zijn bloemen meer dan welkom, denkt Dean.