Archief
PR

Verkoop woningen Vestia nu ook goedgekeurd door toezichthouders

Het bezit van Vestia in Westland, mag officieel worden verkocht aan Arcade, Wonen Midden-Delfland, Wonen Wateringen en de Wassenaarsche Bouwstichting.

Dat hebben de toezichthouders aan de overnemende corporaties laten weten. Eind november werden de koopovereenkomsten getekend voor de overname van zelfstandige woningen en bedrijfs- en zorgvastgoed in Westland. Arcade neemt 1.212 woningen over, allemaal in Naaldwijk. 340 woningen in Maasdijk gaan naar Wonen Midden-Delfland. Verder gaan 752 woningen naar de Wassenaarsche Bouwstichting en 550 naar Wonen Wateringen, deze woningen zijn verspreid over Naaldwijk, Honselersdijk en Poeldijk.

Vestia verkeert al langere tijd in financiële problemen en gaat zich alleen nog maar richten op haar vier kerngemeenten: Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. In zes zogenoemde 'maatwerkgemeenten' (naast Westland ook Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas) doet de corporatie haar woningbezit van de hand. Er is bewust gekozen voor verkoop aan andere corporaties, zodat de woningen in de sociale sector blijven.

De huidige huurders kunnen blijven wonen en behouden hun huurovereenkomst. In april kunnen de huurders contact opnemen met hun nieuwe verhuurder, tot die tijd is Vestia nog het aanspreekpunt.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland