Archief
Thierry Schut

Wethouders roepen kabinet op om minder statushouders in de randstad te vestigen

Diverse wethouders in Zuid-Holland, waaronder Ben van der Stee van Westland, roepen het kabinet op om minder statushouders naar de randstad te sturen.

Volgens de wethouders kunnen steeds minder woningzoekenden een woning vinden. Daarnaast speelt in Westland ook de vraag hoe er zo snel mogelijk extra woonvoorzieningen kunnen worden gemaakt voor arbeidsmigranten. De wethouders Wonen in Zuid-Holland luiden juist nu de noodklok, nu blijkt dat de taakstelling voor de huisvesting van vergunninghouders voor de eerste helft van 2021 is verdubbeld ten opzichte van die voorde tweede helft 2020. In Westland gaat het om een stijging van 34 naar 85.

De wethouders doen aan minister Kajsa Ollongren (binnenlandse zaken) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol de oproep om de verdelingvan statushouders te herzien op basis van regionale druk op de sociale woningmarkt en de opdracht om op korte termijn meer tijdelijke woonruimte te realiseren. "Er is behoefte aanmeer maatwerk en aanvullende maatregelen om te voldoen aan alle huisvestingsopgaven," aldus de Zoetermeerse wethouder Robin Paalvast die voorzitter is van de Bestuurlijke Tafel Wonen Haaglanden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland