Archief

Ondernemersvereniging bang voor problemen tijdens brexit

Dit weekend komt er waarschijnlijk duidelijkheid over de Brexit. Wordt het een harde of zachte en wat zijn dan precies de gevolgen?

Om daar goed voorbereid op te zijn is donderdag vergaderd over de kwestie. Is Hoek van Holland er klaar voor en krijgen we wel of geen problemen bij de boot naar Engeland? Ondernemersvereniging Hoek van Holland wilde antwoord op die vraag. Het antwoord dat ze kregen was dat het allemaal goed is geregeld, maar gerust zijn ze niet. Volgens Stena Line is bij 95 procent van de vrachtwagens alles goed geregeld. De overige 5 procent wordt naar de brexitparkeerplaats gestuurd.

Angst

Maar als de chauffeurs er voor kiezen om een wagen op het bedrijventerrein te parkeren is de kans groot op inklimmers. Dat zegt voorzitter Cees Schalkoort van de ondernemersvereniging. Ook is hij bang dat het verkeer op de Hoeksebaan vast komt te staan door vrachtwagens en dat mensen dan gaan kiezen voor sluiproutes met alle gevolgen van dien. Een harde of zachte Brexit maakt volgens Cees niet uit. In allebei de scenario's verwacht hij problemen.

Cees Schalkoort vertelt bij Maarten in de Middag wat de oplossing is voor de aanstaande problemen