Archief
WOS

Nieuw coronasteunpakket helpt startende ondernemers niet

Het kabinet komt met een extra steunpakket voor zwaar getroffen sectoren, zoals de horeca. Maar startende ondernemers komen niet in een aanmerking voor deze regeling.

Bedrijven die na 1 maart dit jaar zijn begonnen, kunnen geen aanspraak maken op de financiële regeling van de overheid. Ook lunchroom Blend aan de Wip in Maassluis staat met lege handen. "We zijn dit jaar geopend. We hebben ons begin van het jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, toen corona nog helemaal niet aan de orde was. Vervolgens hebben we flink verbouwd en zijn wij begin juli open gegaan", vertelt eigenaar Robert Visser. "Je kan dan geen omzetverlies aantonen (ten opzichte van vorig jaar red.), en dat maakt het lastig want dat zorgt er voor dat wij helemaal nergens recht op hebben", legt de Maassluise horeca-uitbater uit.

De horecazaak kan eventueel wel bezwaar aantekenen, maar succes is zeker niet gegarandeerd. De onzekerheid is dan ook groot. "Dat is heel zorgwekkend. We hebben alles hierin gestopt", vertelt Visser. "Als je dan vervolgens dicht moet en totaal geen steun krijgt, dan bezorgt je dat slapeloze nachten. We zullen heel creatief moeten zijn om hier uit te komen. Dit moet echt niet te lang gaan duren."

De coronapandemie en de uitblijvende steun vanuit de overheid bezorgt Visser gemengde gevoelens over de toekomst. "De ene dag ben ik harstikke positief omdat ik merk dat mensen bestellingen doen bij ons. Maar het is wel pittig. Hoe kijk ik naar de toekomst? Onzeker", aldus Visser.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis