Jozo Cabraja / kolektiffimages

Nederlandse handbalsters niet opgewassen tegen Noorwegen

De Nederlandse handbaldames hebben hun eerste wedstrijd in de hoofdronde van het EK in Denemarken verloren.

Oranje bleek niet opgewassen tegen Noorwegen, een van de favorieten van het toernooi. De wedstrijd eindigde na een ruststand van 10-16 uiteindelijk 25-32.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade gaf ook de Wateringse doelvrouw Rinka Duijndam speeltijd. Zo'n elf minuten voor tijd - bij een stand van 18-28 - mocht ze Tess Wester vervangen, nadat ze eerder in de eerste helft ook al kort had gekeept. Duijndam stopte bij een 19-28 achterstand een Noorse strafworp.

Door de Nederlaag staat Nederland nu op de vierde plek in groep 2. Maandag komt Oranje nog in actie tegen Duitsland en dinsdag tegen Roemenië. De nummers 1 en 2 gaan naar de halve finales, de nummers 3 van beide poules mogen strijden om plek 5 en 6.