Archief
Mark Ramackers

Mark Ramackers

Uitrit Röntgendreef in Maassluis onverwachts dicht

Bewoners van de Röntgendreef in Maassluis stond vanmorgen een onaangename verrassing te wachten.

Geheel onverwachts was de uitrit van de wijk naar de Dr. Albert Schweitzerdreef afgesloten vanwege werkzaamheden.

Een aannemer is sinds vorige week maandag aan het werk om de kruispunten op de Albert Schweitzerdreef veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. In een bewonersbrief die in de wijk is verspreid, staat dat de werkzaamheden vijftien werkdagen duren, maar dat het kruispunt bij de Röntgendreef zelf alleen in de nacht van 17 op 18 december zou zijn afgesloten. Dan moet er namelijk worden geasfalteerd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is echter gebleken dat een afsluiting op een eerder moment toch nodig was, omdat door de werkzaamheden en te groot hoogteverschil zou ontstaan tussen de Röntgendreef en de Albert Schweitzerdreef. Momenteel worden maatregelen genomen om dat op te lossen. Daar bleek de wijk vanmorgen niet van op de hoogte. Een buurtbewoner zag veel automobilisten omdraaien en zoeken naar de nieuwe uitgang van de wijk bij de Einthovendreef. Omdat de wijk volgens hem is ingericht als een 'doolhof', levert dat chaotische situaties op. De nieuwe uitgang is bij de Einthovendreef, "maar ik heb mensen gezien die hier al jaren wonen en moesten zoeken hoe ze de wijk uitkwamen."

Om verdere problemen te voorkomen kan de Röntgendreef morgen weer open voor het autoverkeer, meldt de woordvoerder. "Voorwaarde is wel dat er stapvoets gereden moet worden om schade te voorkomen. Ook op de Albert Schweitzerdreef geldt een snelheidsbeperking en moet 30 kilometer per uur worden gereden."

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een tip. Heb jij ook een nieuwstip? Of een mooie nieuwsfoto of nieuwsvideo? Stuur 'm naar nieuws@wos.nl of app naar 0657589278.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis