Archief
Gemeente Maassluis

Maassluis blijft zeer waarschijnlijk toch aangesloten bij Jeugdhulp Rijnmond

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam lijken toch nog een mogelijkheid te hebben gevonden om hun jeugdzorgplannen uit te voeren binnen het bestaande samenwerkingsverband GRJR.

Dat blijkt uit een onlangs verschenen notitie. De drie Waterweggemeenten willen de kwaliteit van de jeugdhulp verbeteren door de jeugdhulp dichter bij het kind en het gezin te organiseren en via directe lijnen met bijvoorbeeld huisartsen, instellingen en scholen. Deze aanpak zou volgens de gemeenten ook moeten zorgen voor beter beheersbare kosten. In de afgelopen jaren is er namelijk flink meer geld in gaan zitten dan was begroot.

In het afgelopen jaar zijn de mogelijkheden onderzocht om tot een eigen werkend model te komen binnen het samenwerkingsverband in de regio Rijnmond, maar tot nog toe leek dit volgens de drie gemeenten niet te passen binnen de kaders van Jeugdhulp Rijnmond. Nu lijkt daar verandering in te zijn gekomen. De Waterweggemeenten gaan in de nieuwe opzet ongeveer 70 procent zelf doen en 30 procent gezamenlijk met de andere gemeenten in de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdzorg Rijnmond.

Voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam was het uittreden uit het samenwerkingsverband nooit het doel, maar een middel om te komen tot een verbeterde aanpak. Nu dat ook binnen de gemeenschappelijke regeling lijkt te kunnen, is het nog maar de vraag of de uittreding door zal gaan. Volgende week dinsdag wordt er in de gemeenteraad van Maassluis over gesproken en over gestemd.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek