Archief
SignBiblio

SignBiblio

Behalve messenverbod voor jeugdigen ook verbod op bedelarij

Behalve het aangekondigde messenverbod voor jeugdigen, wil het Westlandse college van B en W ook onder meer bedelarij op openbare plaatsen gaan verbieden.

Dat staat in een actualisering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Westland baseert zich daarbij grotendeels op het model dat afkomstig is van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Een opvallende wijziging is het invoeren van een zogeheten colorverbod. Hiermee is het niet langer toegestaan om een jasje te dragen van motorclubs die als gevolg van een rechterlijke uitspraak zijn verboden. Ook nieuw is het verbod op het vervoeren en het op straat bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.

Lachgas
Er is geen aanvullende bepaling over lachgas in de APV opgenomen. "Er is een kabinetsvoornemen om oneigenlijk gebruik van lachgas tegen te gaan door lachgas te plaatsen op Lijst II van de Opiumwet. Hierover heeft nog geen besluitvorming plaatsgevonden", verklaart het college.
Er wordt evenwel op gewezen dat in de huidige APV voldoende bepalingen staan om overlast door lachgas aan te pakken. Daarnaast is in de 'Evenementennota Westland' een bepaling opgenomen die de verkoop van lachgas op en in de nabijheid van een evenementenlocatie verbiedt.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland