Archief
WOS

WOS

Heulse garage Wittebrug tegen de vlakte

Een sloopkogel maakt een einde aan voormalig autobedrijf Wittebrug in Kwintsheul, om ruimte te maken voor 13 nieuwbouwhuizen.

Oud-garagehouder Ton van Holsteijn groeit als klein kind op tussen de autobanden en motorblokken. "Het voormalig pand van mij, garage De Heul in de volksmond, wordt gesloopt", vertelt Van Holsteijn. De Heulse garage kent een rijke geschiedenis. "Mijn vader begon in 1936 met twee taxi's en daarna heeft hij een stalletje gehuurd bij boer Van Schie. In 1955 is het stenen gebouw, waar nu de puinbouw ligt, gebouwd."

In 1987 wordt de fundering gelegd van de autoshowroom. Vanaf 2000 verhuurt Van Holsteijn de garage aan Wittebrug, die het hier tot 2015 uithoudt. "Mijn levenswerk is ten einde. Dat klinkt dramatisch, dat is het ook weer niet. Het is wat het is", vertelt de oud-garagehouder. "Je hebt er al die tijd gewerkt en ook hiernaast gewoond, dus het doet wel wat met je."

Op het voormalig garageterrein van Wittebrug aan de Kerkstraat komen 13 nieuwbouwhuizen. De woningen zijn onderverdeeld in drie verschillende woningtypen. Zo zijn er 9 eengezinswoningen, met een variatie in hoek- en tussenwoningen, en 4 patiowoningen. "Ik ben heel blij dat er iets mooi voor terug komt. Dat vind ik wel een prettige gedachte", aldus Van Holsteijn.

Categorieen:
Nieuws Kwintsheul Westland