Archief
WOS

Hoofdkantoor Big Green Egg wint Adriaan Dessing Prijs

Het hoofdkantoor van Big Green Egg in De Lier is zaterdag bij de uitreiking van de Adriaan Dessing Prijs dubbel in de prijzen gevallen.

Het gebouw, een ontwerp van Paul de Vroom + Sputnik, won zowel de jury- als de publieksprijs. "De ontdekkingsreis van een bescheiden onopvallend gebouw aan de buitenzijde naar een hoogwaardige tijdloze kwaliteit aan de binnenzijde is een parel in het Westland. De jury heeft grote waardering voor de architectonische kwaliteit van dit project, dat van hoofdopzet tot in het detail goed is doorgewerkt", zo staat in het juryrapport.

De architectuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt voor het mooiste gebouw in de streek. Dit keer is specifiek gezocht naar 'nieuwe' gebouwen. Er is dus zowel een juryprijs, die bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 1.000 euro, als een publieksprijs, die ook is uitgereikt in de vorm van een bronzen beeldje en daarnaast een geldbedrag van 500 euro. Bij de publieksprijs stemde ruim 60 procent op Big Green Egg.