Archief
WOS

WOS

Volledig nieuwbouw op locatie Aloysiusschool in Monster

De voormalige Aloysiusschool aan de Rembrandtstraat in Monster maakt plaats voor nieuwbouwwoningen voor meerdere doelgroepen.

Het college van B en W van Westland heeft gekozen voor volledige sloop van de school en de bijbehorende gymzaal. Deze locatie kwam beschikbaar na de oplevering van de nieuwbouw van De Zeester, de fusieschool van Aloysius en Het Kompas.

De locatie zal worden verkocht aan corporatie Wonen Wateringen, waarmee de gemeente in maart 2018 een intentieovereenkomst heeft gesloten voor de herontwikkeling van dit complex.

In samenwerking met twee ouderinitiatieven komen er twee woonconcepten voor Westlandse jongeren met een ondersteuning en/of zorgvraag. Daarnaast zal op de locatie ook huisvesting komen voor senioren. Bij voorkeur wordt dit geheel of gedeeltelijk ingevuld met het aan populariteit winnende groepswonen.

De gemeente streeft ernaar om, als start, in de grootste vijf dorpen van Westland deze nieuwe woonconcepten voor ouderen te realiseren. Zij werkt hierbij samen met de Seniorenraad en Centrum Groepswonen. Deze woonvormen kunnen bijdragen aan vermindering van sociaal isolement op hogere leeftijd, en bevorderen de doorstroming in de woningmarkt, aldus de gemeente.