Archief
First Lego League Westland

First Lego League Westland

Teams uit Maasland en Maassluis in Westlandse First Lego League

Scholen uit Maasland en Maassluis mogen vanaf dit jaar meedoen aan de Westlandse regiofinale van de First Lego League.

Dat is de uitkomst van een samenwerking tussen First Lego League Westland, middelbare school Lentiz Reviuslyceum en het bedrijf Lely. Scholen uit Maasland en Maassluis deden voorheen mee in de regio Rijnmond.

De First Lego League is een internationale (robot)wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. De wedstrijd is opgedeeld in drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd. Doel is om kinderen te interesseren voor techniek. Zowel Lely als Lentiz gaan hierin een rol spelen.

Zo gaat Lely medewerkers inzetten om roboticalessen te geven aan basisschoolleerlingen. De opgedane kennis kunnen de kinderen dan gebruiken tijdens de First Lego League. Het bedrijf in Maassluis vormt tevens de locatie voor de regiofinale voor de oudste kinderen (9-15 jaar). De twee jongere leeftijdscategorieën gaan voor hun finale overigens 'als vanouds' naar Priva in De Lier.

Leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis nemen al jaren deel aan de wedstrijd en gaat vanaf nu groepen 8 van Maassluise en Maaslandse scholen begeleiden. Ze worden facilitator en coach van de teams, om zich zo ook verder te ontwikkelen.