Archief

'Maassluis te snel met invoering nieuwe regel bezorging reclamefolders'

De gemeente Maassluis gaat de fout in door per 1 juli een nieuw systeem in te voeren voor de bezorging van reclamedrukwerk.

Vanaf 1 juli krijgen Maassluizers alleen nog folders als zij een 'Ja-Ja'-sticker op de brievenbus hebben geplakt, maar volgens MailDB kan dit niet op zo'n korte termijn worden ingevoerd.

Uit een eerdere uitspraak van de rechtbank in Amsterdam blijkt dat er een overgangstermijn van 20 maanden moet zijn. De rechtbank in Rotterdam bevestigde die uitspraak in een zaak die tegen de gemeente Rotterdam loopt. "Dat de gemeente Rotterdam in beroep is gegaan tegen deze uitspraak betekent niet dat de uitspraak van de kortgedingrechter kan worden genegeerd", aldus MailDB in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis.

MailDB zegt dat de invoering van het nieuwe systeem de reclamebranche veel schade gaat toebrengen. Zonder redelijke overgangstermijn zal deze schade alleen maar vergroten, "mede omdat het voor de ketenpartijen aan 'onze' kant niet mogelijk is om dit systeem in te voeren binnen de door u overwogen termijn."

MailDB vraagt de gemeente nu alsnog te kiezen voor een overgangstermijn van 20 maanden, vanaf het moment dat de gemeenteraad akkoord is gegaan, in november vorig jaar. Gebeurt dat niet, dan wordt Maassluis verantwoordelijk gehouden voor de geleden schade. Ook kan de gemeente dan juridische procedures verwachten, zo waarschuwt de organisatie.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis