Archief

Weken niet naar de kapper: 'ga niet zelf knippen'

Weken niet naar de kapper kunnen is volgens kapster Demelza van Schie niet een reden om de schaar in eigen handen te nemen. Ook haar thuissalon in Kwintsheul is al een week gesloten in verband met de coronamaatregelen. "Verzorging van het haar is het belangrijkste, om het kappersbezoek zo lang mogelijk uit te kunnen stellen."

"Als je zelf je haar knipt en je weet niet wat je aan het doen bent, kan het voor de kappers weken of maanden duren om het kapsel weer in model te krijgen. En dan valt het vaak korter uit dan in de eerste instantie je bedoeling was." Maar je kunt wel andere dingen doen om je haar mooi te houden. Van Schie geeft een aantal tips.

Verzorging

"Een goede shampoo en conditioner is de basis", vertelt de kapster. "Daarnaast is het goed voor mensen met lang haar om af en toe een haarmasker aan te brengen en de punten te verzorgen." De haarpunten verzorgen voorkomt dat de uiteinden splijten, waardoor je je knipbeurt aardig kunt uitstellen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door arganolie in de punten te masseren. "Dat kan in nat en in droog haar."

Verven

Voor wie bang is dat de hele wereld over een paar weken zijn of haar echte haarkleur weet, heeft de Heulse ook tips. "Gebruik kappersverf, dat is gemaakt voor je haartype, voor wat je haar nodig heeft. En verf alleen de uitgroei. Ga vooral niet aan de slag met je punten, blonderen of een geheel nieuwe haarkleur. Dat gaat geheid mis."

Mannen

Ook mannen met kort haar wordt niet aangeraden om zelf een tondeuse te pakken. "Dan krijg je happen en geen mooie overloop. Je kunt beter je haar laten groeien en dan op een andere manier in model brengen. Gebruik bijvoorbeeld wax in plaats van gel of föhn het een keer uit."

Voorbereiding

Voor wie echt niet kan wachten om weer in de kappersstoel te zitten raadt Van Schie aan om een lookbook te maken. "Speur Pinterest of Instagram af naar de mooiste kapsels, zodat wij een leuke uitdaging hebben als we eindelijk weer aan het werk mogen."

Categorieen:
Algemeen