Archief

Campings in Midden-Delfland en Westland blijven open

Waar in de regio Rotterdam-Rijnmond alle campings op last van de veiligheidsregio sinds afgelopen vrijdag gesloten zijn, geldt dat niet voor de campings in Westland en Midden-Delfland. Hoeve Bouwlust in Maasland gaat woensdag open, maar wel met aanpassingen.

Zo wordt de camping niet gebruikt voor recreatie, maar is hij alleen open voor mensen die nergens anders heen kunnen. "Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen die hun huis hebben verkocht of mensen die zorg moeten verlenen", licht eigenaresse Wil de Vette toe. "Ook houden we anderhalve meter afstand en kunnen we garanderen we dat elke bezoeker een eigen douche en wc heeft."

Dat de camping niet voor iedereen open kan, is wel een domper. "We hebben de winter besteed aan het bouwen van een nieuw, duurzaam toiletgebouw en ik had graag gezien dat mensen er gebruik van konden maken", verzucht De Vette. "Maar gelukkig zijn er ook positieve dingen. Zo worden er lammetjes geboren en springen die vrolijk in de wei rond, dus het lentegevoel is er wel op de boerderij."

Nu de inkomsten niet meer grotendeels van het verblijf komt, is er een nieuwe focus voor Hoeve Bouwlust. "We richten ons vooral op de verkoop van streekproducten in onze winkel. Ook hebben we nagedacht over een 'Midden-Delflandbox' met streekproducten die mensen kunnen afhalen of laten bezorgen."

In de winkel gelden ook coronamaatregelen. Zo mogen er niet meer dan drie mensen tegelijkertijd in de winkel zijn, moet iedereen anderhalve meter afstand houden en moet er bij voorkeur contactloos worden betaald. "En we schenken geen koffie en thee meer, ook niet to go. Want vaak zie je dat mensen dan toch op het terras gaan zitten en dat is nu niet de bedoeling."