Archief
Op woensdag 4 maart was het nog feest voor Marja - foto WOS

Op woensdag 4 maart was het nog feest voor Marja - foto WOS

Run op stalletjes nachtmerrie voor Marja van der Ende

Initiatiefneemster Marja van der Ende heeft dit weekeinde de Facebookgroep 'Fietsen voor m'n eten-Westland' tijdelijk uit de openbaarheid gehaald wegens overlast en wangedrag. "Wij willen allerminst verantwoordelijk zijn en/of gehouden worden voor het gedrag van nieuwe leden en anderen die nog niet goed weten hoe zich in deze situatie te gedragen", aldus Van der Ende.

"We ontvangen verschillende berichten dat er stalletjeshouders van de kaart af willen, omdat er te veel mensen naar hun locatie komen met overlast voor de buren en leeggeroofde stalletjes, soms ook zonder betaling", aldus Van der Ende, die deze stalletjeshausse als gevolg van de coronacrisis vanzelfsprekend niet heeft kunnen voorzien.

Het tijdelijk besloten maken van 'Fietsen voor m'n eten' is een zeer pijnlijke beslissing voor Van der Ende, die drie weken geleden namens de Fietsersbond werd geïnstalleerd als eerste fietsburgemeester van het Westland.

Bloemen

Eerder afgelopen week is ze al gestopt met de Facebookgroep 'Fietsen voor m'n bloemen', die juist in het leven was geroepen om ook iets te kunnen betekenen voor de sierteeltsector. "Zo ongeveer de hele wereld ging op de fiets en met de auto op pad voor bloemen en planten. Dat viel niet meer te beheren", zegt ze. "Ook de kaart met bloemen- en plantenstalletjes is niet meer zichtbaar op de website, omdat wij niet verantwoordelijk willen zijn voor de extreme signalen die wij horen", voegt zij er aan toe.



Uit de hand gelopen

Van der Ende: "Ik wil er nog bij zeggen dat ik erg onaangenaam verrast ben geweest, dat zoiets leuks als hetgeen waar ik voor sta in de groepen, tot zo een uit de hand gelopen situatie heeft geleid. Het doet me verdriet hierdoor mensen uit de groep te moeten weren of te zien vertrekken uit de groep, die wel het hart voor de Westlandse ondernemers op de juiste plek hebben."

Zij vervolgt: "Wat ik ook verontrustend vind, is dat anderen nu Facebookgroepen openen waar ze gewoon verder gaan met delen van de uitsluitend voor onze leden zichtbare informatie. De lockdown is ook bedoeld om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt en op deze manier is het beetje controle dat we daarop hebben, helemaal uit onze handen."

Categorieen:
Westland Algemeen