Archief

's-Gravenzandse Yentl weg uit Australië

De 's-Gravenzandse Yentl heeft Australië verlaten. De 21-jarige Westlandse zat door de coronaciris vast in Melbourne, maar is inmiddels aangekomen in de Engelse hoofdstad Londen. Dat heeft haar moeder laten weten aan de WOS. Mogelijk komt ze maandag aan in Nederland.

Yentl vertrok na haar afstuderen drie maanden geleden naar Australië. Daar ging ze aan de slag op een farm, maar het land heeft intussen vergaande coronamaatregelen opgelegd waardoor reizen van en naar het werk moeilijk is. Omdat haar inkomen was weggevallen, wilde ze terug naar huis. Echter, het vliegtuig waarvoor ze met haar vriend 1.700 euro had neergelegd, was al lang vertrokken. Ze mocht niet mee omdat ze 'opeens' een visum nodig had. En een gezondheidsverklaring. Inmiddels is alles dus goedgekomen en is Yentl weer in Europa.

Op dit moment zijn zo'n 100.000 tot 200.000 Nederlanders in het buitenland gestrand, waaronder nog een man en vrouw uit Wateringen in Melbourne. Mensen die in de problemen zitten door geschrapte vluchten of gesloten grenzen kunnen zich melden op de website bijzonderebijstandbuitenland.nl.