Archief
Stockfoto Pexels

Stockfoto Pexels

Ook regio op 'berenjacht'

Ook in onze regio zetten veel mensen knuffelberen voor het raam om zo kinderen in de coronatijd te vermaken. Er is inmiddels een Westlands initiatief voor deze 'berenjacht' opgestart en ook in Maasland en Schipluiden kunnen mensen meedoen.

Het idee komt uit Australiƫ en is via Belgiƫ ook in Nederland terecht gekomen. Het prentenboek 'We gaan op berenjacht' uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie.

"Om in deze tijden de kleintjes te kunnen vermaken, nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit om knuffelberen voor het raam te zetten. Mensen die met hun kinderen naar buiten gaan hebben hierdoor een leuke afleiding", is te lezen op de Facebookpagina 'Berenjacht in Maasland'.

Mensen moeten zich voor deze pagina aanmelden voor meer informatie. Voor Westland is inmiddels een kaart gemaakt. Via een online formulier kunnen huishoudens zich ook aanmelden als zij een beer voor het raam zetten.

Wel wordt aan de jagers opgeroepen om de RIVM-richtlijnen in acht te nemen. Dit houdt in voldoende afstand houden en niet met te veel tegelijk op pad.

Categorieen:
Westland Algemeen