Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

NOC*NSF komt met coronanoodfonds voor sportclubs

Sportkoepel NOC*NSF start een noodfonds op om sportclubs in heel Nederland te ondersteunen bij de problemen die de coronacrisis oplevert. NOC*NSF zet daarvoor zelf 4 tot 5 miljoen euro opzij. De rijksoverheid en andere partners is gevraagd mee te doen.

"De Nederlandse sportbonden doen hun uiterste best om hun verenigingen bij te staan nu zij vanaf 15 maart hun deuren hebben moeten sluiten", zegt algemeen directeur Gerard Dielessen. "De gevolgen voor hen en voor de andere sportaanbieders in Nederland zijn nu al groot. We hebben gezien dat onze bonden hen nu al bij moeten staan. Met het Coronanoodfonds Sport willen we de sportbonden daarbij helpen."

NOC*NSF roept de rijksoverheid en gemeenten op om de huidige maatregelen voor zzp'ers en bedrijven ook toepasbaar te maken op sportclubs. Met gemeenten wordt daarnaast gesproken over allerlei maatregelen die lokaal kunnen worden genomen, zoals het opschorten van het innen van huur en belastingen. Het noodfonds vormt een aanvulling op deze regelingen.

Categorieen:
Sport