Archief

Geen bezoekers meer op Het Westerhonk

Naar aanleiding van de landelijke aangescherpte coronamaatregelen, heeft woonzorgpark Het Westerhonk bij Monster besloten om de deuren te sluiten voor bezoekers. Om het virus buiten de woningen van de cliënten te houden, mogen alleen nog zorgmedewerkers van 's Heeren Loo naar binnen.

Naast de strenge bezoekregel is ook de dagbesteding gestopt en zijn de boerderij en het restaurant gesloten. "Het doet wat met mensen, ze missen hun werk en hun dagelijkse ritme. Dat is nu wel een uitdaging voor ons", vertelt regiodirecteur Colette van Driel. "Er worden allerlei dagprogramma's bedacht. Cliënten doen huishoudelijke taken, zoals schilderen van muren. Maar, ze zijn ook creatief bezig en ze mogen in kleine groepjes naar buiten".

Ook houden de medewerkers en de cliënten zich zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM. Maar iets als anderhalve meter afstand houden van elkaar is in een zorginstelling soms moeilijk te bewerkstelligen. "Onze cliënten zijn fysiek contact gewend en dat kunnen we nu niet van ze afnemen", aldus Van Driel.

Wel is de directeur trots op hoe werknemers en cliënten met de hele situatie omgaan. "We zijn pas anderhalve week onderweg en we hebben nog een hoop weken te gaan. Ik hoop dat het leuk blijft en dat we deze periode zo goed mogelijk met elkaar doorkomen."

Categorieen:
Monster Algemeen