Archief

Geen bezoekers meer welkom in ziekenhuizen Franciscus

Vanaf vandaag (maandag) is het niet meer mogelijk om als bezoeker in het Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Franciscus Vlietland (Schiedam) te komen. De hospitalen verwachten deze week veel patiënten met het coronavirus en willen geen enkel risico lopen.

Er gelden uitzonderingen. Bezoek aan het eigen kind op de Kinderafdeling of terminale patiënten blijft wel toegestaan. Ook bij een bevalling mag de partner aanwezig zijn, maar verder is niemand meer welkom.

Om toch in contact te blijven met familie, vrienden of kennissen, adviseert het ziekenhuis gebruik te maken van een mobiele telefoon of tablet. Begeleiders en naasten van patiënten die een polikliniek afspraak hebben, worden verzocht buiten te wachten.

Op beide locaties van Franciscus s zijn inmiddels triagetenten geplaatst voor de Spoedeisende Hulp (SEH). In de loop van deze week komt er een mobiele CT-scan bij de SEH van Franciscus Gasthuis. Dit helpt om een eerste selectie van verdenking of niet verdenking van coronapatiënten sneller plaats te laten vinden.

Categorieen:
112