Archief
signbiblio

signbiblio

Leergeld en Caiway helpen bij aanschaf laptops voor basisonderwijs

Basisscholieren uit gezinnen in onder meer Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die zich geen laptop of tablet kunnen veroorloven, kunnen toch in aanmerkingen komen voor zulke apparaten. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden probeert dat voor elkaar te krijgen met financiële ondersteuning van de van oorsprong Westlandse kabelaar Caiway.

De meeste scholen hebben vanwege de coronacrisis in de afgelopen week besloten het onderwijs digitaal te gaan aanbieden aan leerlingen. Zo kunnen de lessen toch doorgaan. Veel middelbare scholieren beschikken over de middelen die nodig zijn om digitaal onderwijs te volgen. Maar veel kinderen in het basisonderwijs nog niet. En niet iedereen kan dat ook betalen.



Scholen kunnen inventariseren hoeveel kinderen thuis geen of onvoldoende toegang hebben tot een laptop of computer. Stichting Leergeld regelt vervolgens met steun van het kabelbedrijf laptops voor deze kinderen.

Nu veel mensen thuiswerken en kinderen lessen volgen via internet is de afhankelijkheid van een goede verbinding extra groot. Daarom stelt Caiway alle geplande, niet noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk voorlopig uit.