Archief
Signbiblio

Signbiblio

Eerste officiële coronabesmetting in Midden-Delfland

De eerste officiële coronabesmetting in Midden-Delfland is een feit. Een vrouw van 40 uit Schipluiden is positief getest op de ziekte COVID-19, meldde burgemeester Arnoud Rodenburg donderdag via Twitter. Vrijdag kwam er nog een tweede patiënt uit die gemeente bij. Midden-Delfland was tot voor kort de enige gemeente in onze regio waar nog geen positieve tests waren.

In Westland is het aantal bevestigde coronabesmettingen vrijdag gestegen naar negen, Maassluis heeft twee coronapatiënten. Hoek van Holland wordt niet apart bijgehouden, wel is bekend dat iemand in verzorgingshuis Bertus Bliek het virus te pakken heeft. Het is niet duidelijk of en hoeveel mensen in onze regio inmiddels alweer zijn genezen.

Het werkelijk aantal mensen dat besmet is, ligt overigens naar verwachting een stuk hoger. Dit komt omdat alleen nog mensen ouder dan 70 of mensen met andere medische klachten worden getest. Voorwaarde hierbij is dat ze minstens 38 graden koorts hebben en hoesten of benauwd zijn.

Het kabinet kondigde donderdag een aanvullende maatregel aan. Bewoners in verzorgingshuizen mogen voorlopig geen bezoekers meer ontvangen. Voor bewoners die stervende zijn, wordt een uitzondering gemaakt.

Koning Willem-Alexander houdt vrijdagavond om 19.00 uur een toespraak vanwege de coronacrisis. Deze toespraak zal ook te zien zijn op de WOS, tijdens de speciale live-uitzending Samen voor de regio op tv.