Archief
Archieffoto

Archieffoto

Reinier de Graaf vraagt bedrijven om mondmaskers

De Reinier de Graaf Groep in Delft doet een beroep op het regionale bedrijfsleven om haar ziekenhuis te helpen aan mondmaskers in een nog gesloten verpakking. Het gaat daarbij om de types FFP1 en FFP2.

Door de coronacrisis zijn er wereldwijd tekorten aan beschermende mondmaskers. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis kampt met dit probleem. "Om de voorraad mondmaskers voor onze zorgprofessionals op peil te houden, doen wij een dringende oproep aan ondernemers om hun mondmaskers aan te bieden aan ons ziekenhuis", verklaart Reinier de Graaf.

Het verzoek is met name gericht aan tuinders, tandartsen, bouwmarkten, aannemersbedrijven en verfwinkels. Wie wil helpen, kan contact opnemen via mondmaskersreinier@rdgg.nl. "Wij reageren hier vervolgens tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch op", aldus het ziekenhuis."De medewerker die u aan de lijn krijgt, zal u enkele vragen stellen zodat we zeker weten dat we de juiste mondmaskers krijgen en kunnen inzetten voor onze medewerkers. Geschikte mondmaskers worden zo snel mogelijk per koerier opgehaald", luidt de verdere toelichting.

Het ziekenhuis vraagt mensen dringend om niet zelf naar het ziekenhuis te komen om de mondmaskers af te geven, om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Categorieen:
Algemeen