Archief

'Kerkklokken van hoop' luiden woensdagavond kwartier lang

De klokken van kerken in Midden-Delfland, Maassluis en Westland luiden woensdagavond vanaf 19.00 uur een kwartier lang. Dat wordt gedaan om in een tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden.

"We werden aangestoken door de Paradijskerk in Rotterdam", zegt Tineke van Nimwegen uit Maasland in gesprek met de WOS. "Die namen het initiatief om de komende woensdagavonden tot 6 april tussen 19.00 en 19.15 uur en de klokken te luiden als teken van hoop voor alle mensen en als signaal om respect te hebben voor alle hulpverleners die zich inzetten voor de gezondheid van iedereen."

"Hier was het een idee van onze koster in Maasland en we zijn daarna aan de slag gegaan met de andere kerken in Midden-Delfland. Bijna allemaal doen ze mee. Heel erg mooi dat zoiets zo snel gaat."

De eerste reacties op het initiatief zijn positief. "Ik sprak een jonge moeder die met haar kind buiten liep en die zei: "Dat is een mooie reden om naar buiten te gaan, want mijn zoon vind kerkklokken zo leuk", zegt Van Nimwegen, die ook nog een verzoek heeft aan de mensen thuis. "We willen aan alle mensen vragen om vlak voor 19.00 uur een brandende kaars voor het raam te zetten als teken van onderlinge verbondenheid."

Op KlokkenvanHoop.nl is te zien welke kerken in jouw buurt meedoen aan de actie.