Archief
Website SWMD

Website SWMD

Welzijn Midden-Delfland: bezuinigingen hebben wél gevolgen voor inwoners

Het bestuur van Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) vindt dat burgemeester en wethouders van Midden-Delfland een verkeerd beeld hebben geschetst van de gevolgen die de bezuinigingsmaatregel van 80.000 euro heeft op de welzijnsorganisatie. Volgens SWMD gaan alle maatregelen de inwoners van de gemeente treffen, zo is te lezen in een brief aan de gemeenteraad.

Het college van B en W liet in een raadsbrief vorige week weten, dat SWMD vanaf 2021 de activiteiten niet helemaal stopzet. Wel worden medewerkers minder uren ingezet op gebieden waar ook andere organisaties actief zijn en worden activiteiten waar weinig belangstelling voor is - bijvoorbeeld informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers - minder aangeboden.

"De indruk wordt gewekt dat de voorgestelde maatregelen vooral een efficiëntieslag betekenen en nauwelijks gevolgen hebben voor inwoners. Wij zien dat toch echt anders", schrijven bestuursvoorzitter Jan Verkerke en directeur Nel van der Hoeven. "Na invoering zullen we werken met een kleiner team en kunnen we minder vragen van inwoners en verwijzers opvolgen." Ook kan de welzijnsorganisatie minder betekenen voor mantelzorgers en verenigingen en moeten senioren die meedoen aan activiteiten meer gaan betalen. "Dit kan er toe leiden dat mensen niet meer kunnen meedoen."

SWMD noemt het daarnaast onbegrijpelijk dat dat ze een 'onevenredig groot deel' moet bijdragen aan de gemeentelijke bezuinigingen. Het bestuur zou graag met de raadsleden in gesprek gaan tijdens een commissievergadering in april of mei.