Archief
Bas Booister

Bas Booister

Stadhuis Maassluis gaat vrijwel helemaal dicht

Het stadhuis van Maassluis gaat zoveel mogelijk dicht, de receptie en de balie zijn slechts beschikbaar voor spoedafspraken. Alleen huwelijken op het stadhuis gaan nog door. Die aangescherpte maatregelen heeft de gemeente genomen na de aangekondigde maatregelen van het kabinet van afgelopen zondag om de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Alle ambtenaren van de gemeente Maassluis werken al thuis. Alle vergaderingen en bijeenkomsten zijn afgelast. Daar waar het kan, wordt er digitaal overlegd. Volgens burgemeester Edo Haan passen de maatregelen in de afspraken die in regionaal verband zijn gemaakt over de aanpak van het coronavirus. "Het is belangrijk om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat helpt bij de aanpak om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan."

Burgemeester Haan benadrukt dat alles erop gericht is om de uitbraak van het virus te vertragen. "Alleen op die manier kunnen wij voorkomen dat ons zorgsysteem overbelast raakt. We hebben elkaar allemaal nodig om de uitbraak van het virus te verslaan. Daarvoor zijn drastische maatregelen noodzakelijk. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit samen kunnen keren."

Categorieen:
Maassluis Algemeen