Archief

Schoolkinderen hoeven zich niet te vervelen

Hoewel ze tot zeker 6 april thuiszitten vanwege de coronacrisis, hoeven schoolkinderen zich voorlopig niet te vervelen. En hun leraren ook niet. Kinderen werken vanuit huis aan schoolopdrachten en leraren zijn online beschikbaar voor vragen.

Docenten van basisschool De Hoeksteen in Honselersdijk zijn maandag het hele dorp rond geweest om tasjes te brengen met alles wat de leerlingen de komende week nodig hebben. "Zo zitten er een leesboek in, inlogcodes voor het online schoolsysteem en een weekplan", vertelt directrice Joke Arensman. "En een mandarijntje voor de vitamine C", vult juf Esther Dekker aan.

Voor de juffen en meester op de school is het wel vreemd om in een leeg klaslokaal te werken. "Ik ga mijn klas wel missen", vertelt Dekker, "maar er is genoeg te doen." Zo is de juf van groep 3 beschikbaar voor vragen van ouders, heeft ze tijd om de weekplannen voor volgende week voor te bereiden en krijgt haar klaslokaal een grondige schoonmaakbeurt. Bovenbouwleerlingen kunnen bovendien ook direct met hun leerkracht chatten.

Joël uit groep 8 vindt het helemaal niet erg om thuis te werken. "Het is veel rustiger dan op school en je kunt je eigen pauzes inlassen", zegt hij. Maar het is toch een beetje eenzaam om alleen thuis te werken. "In deze drie weken ga ik m'n klasgenootjes zeker wel missen, maar we houden gelukkig wel contact via WhatsApp."

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen