Archief

Franciscus Gasthuis & Vlietland schroeft dienstverlening terug

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam, waarop veel inwoners van Maassluis en Hoek van Holland zijn aangewezen, heeft de niet-urgente dienstverlening nog wat verder teruggeschroefd. Het ziekenhuis wil goed voorbereid zijn op een mogelijke grote toeloop van coronapatiënten.

"Hiervoor brengen wij het zorgaanbod binnen het ziekenhuis terug naar medisch urgente zorg. Dit betekent dat er veel planbare operaties zijn afgezegd en dat polikliniek-afspraken zijn omgezet naar een telefonisch of video-consult. Dinsdag is besloten om de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde ook terug te gaan schalen. Ook hier geldt dat medisch urgente diagnostiek wel doorgang vindt. Denk daarbij aan de oncologische diagnostiek", aldus het Franciscus.

Vijf bewezen coronapatiënten

Dinsdagmiddag telde het ziekenhuis vijf bewezen coronapatiënten: één op de afdeling intensive care en vier op de isolatie-afdeling.

De schaarste aan medische materialen zoals maskers en gazen blijft een punt van zorg. De afgelopen twee weken zijn alle gebruikte maskers verzameld en zijn er verschillende testen gedaan hoe deze maskers ontsmet kunnen worden."Wij hebben hier een methode voor gevonden, waardoor wij gebruikte maskers kunnen hergebruiken als er geen nieuwe maskers meer beschikbaar zijn. Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn wij dan ook gestart met het ontsmetten van gebruikte maskers om voorbereid te zijn. Wij hopen echter dat er nieuwe medische materialen binnenkomen", aldus het ziekenhuis.

"Wij vragen iedereen mee te werken om de situatie binnen het ziekenhuis veilig te houden door zich te houden aan de opgestelde regels die bij de hoofdingang worden gecommuniceerd", luidt tot slot een oproep.

Categorieen:
Maassluis Algemeen