Archief
WOS

WOS

Een (niet-verkocht) bloemetje voor zorgmedewerkers

Medewerkers van bloemenveiling Royal FloraHolland hebben dinsdag niet-verkochte bloemen langs gebracht bij ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen in de regio. Daarmee willen ze het personeel bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.

Door de coronacrisis die is ontstaan, worden veel bloemen niet verkocht. Vrijdag lag dat percentage nog op 20 procent, maandag was dat opgelopen naar 50 procent.

"We hebben een aantal gebieden rond Naaldwijk geselecteerd: onder meer Naaldwijk zelf, Rotterdam, Den Haag, Delft en Maassluis", weet coördinator Nico Jansen in de Wal. "We wisten niet precies hoeveel doordraaiers we vandaag zouden hebben. We hebben kwekers wel gevraagd om wat minder te brengen, om de markt zo wat meer in balans te brengen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. We hebben wat minder doordraai, maar 'helaas' genoeg om rond te brengen. Maar dat doen we graag."

Jansen in de Wal zelf vertrok met een collega naar de psychiatrische zorginstelling Parnassia in Den Haag. "Er kwam vanmorgen een vrouw bij mij langs die heel graag haar man en zijn collega's die daar werken een hart onder de riem steken. Dat is precies wat onze actie inhoudt."

Bij Parnassia werd goed gereageerd. "Dat vind ik hartstikke lief", aldus een medewerker.