Archief
Maxim van Ooijen

Maxim van Ooijen

EBS en RET vanaf donderdag volgens vakantiedienstregeling

Busmaatschappijen EBS en RET rijden vanaf komende donderdag met minder bussen door onze regio. De twee vervoersbedrijven gaan voorlopig rijden volgens de vakantiedienstregeling. Ook de spitsboot tussen Maassluis en Rozenburg vaart tot 6 april niet. Die maatregel is genomen in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Er is momenteel sprake van een stijgend aantal ziekmeldingen van OV-personeel. Daarnaast zijn scholen en universiteiten momenteel gesloten en werken veel mensen thuis. Daardoor zijn er minder buspassagiers. Wie gebruik wil maken van het openbaar vervoer kan de aangepaste dienstregeling vinden op de website van de vervoerder of in de bushokjes zelf.

De Delfthopper, die naast Delft ook Den Hoorn aandoet, rijdt vanaf dinsdag al volgens een andere dienstregeling. De kleine bus zal alleen beschikbaar zijn tussen 08.00 en 20.00 uur.

Achterin instappen

Reizigers wordt gevraagd achterin de bus in te stappen, om zo het contact met de buschauffeur zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens controles vraagt het personeel aan reizigers om hun ticket of telefoon zelf voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen