Archief
WOS

WOS

's-Gravenzandse kerkdienst vanwege coronavirus online

De protestantse gemeente in 's-Gravenzande liet zich zondag niet uit het veld slaan door het coronavirus. Vanwege de genomen maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen, vinden fysieke kerkdiensten niet meer plaats. Daarom besloot De Nieuwe Rank om de kerkgangers online aan te spreken.

"We hebben snel moeten schakelen", zegt Berrie de Mik, woordvoerder van De Nieuwe Rank. "Eigenlijk kijkt de gemeente nu live mee. Dat is iets anders, mooi en leuk om te doen. Maar toch ook wel bijzonder, want dit zal niet vaak voorkomen."

Voor voorganger Mark Verrips betekende het nu preken en zingen voor een lege kerkzaal. "Ik heb geprobeerd me te concentreren op teksten en op de crew die aan de knoppen zat. Zo had ik toch wat ogen voor me, zodat ik niet in de leegte stond te spreken. Het was een rustige plek, waarbij ik de ruimte had om in mijn eigen tempo mijn verhaal te houden. Het is me meegevallen."

Voor sommige onderdelen moest wel een oplossing worden bedacht. Want hoe collecteer je als er niemand aanwezig is? "We hebben een aantal tikkie-links gemaakt, zodat we toch kunnen collecteren", zegt De Mik.

De kerkdiensten worden voorlopig in deze vorm gehouden. Voor bruiloften en uitvaarten wordt per geval naar een passende vorm gezocht.

Categorieen:
's-Gravenzande Cultuur