Archief
Burgemeester Bouke Arends foto-Dennis van Schie

Burgemeester Bouke Arends foto-Dennis van Schie

Gemeentehuizen Westland uit voorzorg dicht

De gemeentehuizen van Westland aan de Verdilaan en aan de Laan van de Glazenstad in Naaldwijk gaan vanaf maandag uit voorzorg dicht. Alleen zeer noodzakelijke zaken kunnen nog aan de publieksbalie worden geregeld. Veel personeel gaat vanuit huis werken. Dat heeft burgemeester Bouke Arends vrijdagmiddag laten weten. De maatregelen hebben te maken met de uitbraak van het coronavirus in Nederland.

De gemeentewerf blijft wel open, huisvuil wordt ook opgehaald en boa's zijn buiten aan het werk, maar de raadsvergadering van volgende week is afgelast. Het college van burgemeester en wethouders vergadert voortaan niet meer fysiek, maar per videoverbinding en per mail.

Arends: "Het waarborgen van de continuïteit van het openbaar bestuur heeft voor mij de hoogste prioriteit. Er kan nog veel op ons afkomen. De maatregelen zijn stevig, ik wil niet afwachtend zijn. Inwoners van de gemeente Westland moeten zich bewust zijn van deze bijzondere tijd en moeten de risico's niet onderschatten."

Afgezegd

Activiteiten zoals de uitreiking van lintjes en de WestlandStek zijn voorlopig afgezegd. Ook alles rondom WestlandHart is afgelast. En de burgemeester brengt nu ook even geen bezoek aan honderdjarigen. Arends: "Wij moeten eenheid uitstralen om crisis het hoofd te bieden."

In onze regio zijn er vooralsnog geen besmettingen bekend. Later deze middag maakt ook Maassluis maatregelen bekend.