Archief

Britse zeilers halen aangespoelde boei op

Drie zeilers van zeilclub Downs uit Kent kwamen vrijdag hun boei ophalen in Ter Heijde. Die hadden ze samen met twee andere vastgebonden voor het winterseizoen, maar tijdens storm Ciara op 7 februari is er één weggedreven en aangespoeld op het strand van Ter Heijde. De boei wordt in de zomer gebruikt bij zeilwedstrijden.

Rudolf Verbeek wandelde samen met zijn dochter op het strand om te kijken wat voor moois er na de storm was aangespoeld, toen hij de boei tegenkwam. Een lid van surfclub De Vier Winden had hem toen al veilig onder het clubgebouw gelegd. Verbeek contacteerde de zeilclub, wiens naam op de boei staat. Die wilde hem, tot zijn verbazing, graag komen ophalen.

De Heijdse surfclub vindt de buitenlandse gasten alleen maar leuk. "We hebben gezegd dat ze de boei mochten komen halen, op voorwaarde dat ze Kentse biertjes mee zouden nemen, en dat hebben ze gedaan", vertelt Merel van Rijn lachend. Leden van de surfclub hoorde van het bezoek en hielpen met het verplaatsen van de boei. Daarna mochten de Britten genieten van broodjes en stroopwafels.

Ze vonden het dan ook niet erg om een dagtrip te maken naar Ter Heijde. "We hebben die derde boei nodig", vertelt Martin Stiles van Downs S. C. "Daarnaast is het ook leuk om te zien waar onze boei is beland en om nieuwe vrienden te maken."

Categorieen:
MonsterAlgemeen