Archief

Westland wil nog meer invulling geven aan 'dementievriendelijke gemeente'

B en W van Westland hebben voor dit jaar een plan van aanpak op het gebied van voorlichting over en hulp bij dementie vastgesteld. Westland heeft sinds 2018 het vignet 'Dementievriendelijke gemeente' en wil hieraan nadrukkelijk invulling blijven geven.

Het aantal inwoners met dementie, dat nu circa 3.700 bedraagt, zal in de komende jaren met naar schatting een kwart toenemen als gevolg van de vergrijzing, voorspelt wethouder Piet Vreugdenhil. Momenteel zijn er al circa 15.000 mensen in Westland die als naasten direct met dementie te maken hebben.

In het Plan van Aanpak is aangegeven welke activiteiten dit jaar worden uitgevoerd om de gemeente nog dementievriendelijker te maken. Daarbij moet worden gedacht aan het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten (onder meer op scholen in het voortgezet onderwijs), het trainen van de ambtenaren om hier goed mee om te gaan en het onder de aandacht brengen van het onderwerp bij ondernemers (bijvoorbeeld gericht op het personeel in supermarkten om dementie te herkennen bij klanten.)

Categorieen:
Westland Algemeen