Archief

Geplande operaties Franciscus Gasthuis & Vlietland afgezegd

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam, waar veel regiogenoten over de vloer komen, zegt vanaf komende maandag alle geplande operaties af. In het ziekenhuis is woensdag een patiënt opgenomen met het coronavirus.

De patiënt ligt in isolatie. Het is niet bekend of deze persoon in het ziekenhuis in Schiedam of Rotterdam ligt. Verdere informatie over de patiënt wordt vanwege de privacy niet gedeeld. De afdeling en de medewerkers zijn op de hoogte gebracht.

Het ziekenhuis laat overigens weten, dat het schappen van geplande opnames los moet worden gezien van het opnemen van de coronapatiënt. "We willen vooral onze spullen gebruiken voor écht zieke patiënten en onze medewerkers", legt bestuursvoorzitter Marjolein Tasche bij mediapartner Rijnmond uit. "Door deze maatregel kunnen we spullen sparen, waar schaarste in dreigt te komen."

Niet alle operaties worden afgezegd, maar wel de operaties waarvan het ziekenhuis het idee heeft dat ze niet per se nodig zijn. "Ja, het is een drastische maatregel, maar de veiligheid van onze patiënten en personeel gaat voor."

Ook mag er voortaan nog maar één bezoeker bij een patiënt komen. "We hebben overwogen om alle bezoeken te verbieden, maar dat hebben we niet gedaan", aldus Tasche. "Maar ik kan niet uitsluiten dat onze maatregelen in de toekomst nog rigoureuzer gaan worden."

Categorieen:
112