Archief
Signbiblio

Signbiblio

Welzijn E25 stopt met buurtsportcoaches in Midden-Delfland

Stichting Welzijn E25 stopt na komende zomer met de inzet van zogenoemde buurtsportcoaches in de gemeente Midden-Delfland. Die beslissing is genomen met het oog op de bezuiniging die de gemeente vanaf 2021 gaat doorvoeren. Dat betekent dat er namens Welzijn E25 geen sportaanbod is in het nieuwe schooljaar.

Dat is te lezen in een brief die het college van B en W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Midden-Delfland moet fors bezuinigen en heeft onder meer besloten dat het budget voor Welzijn E25 met 138.000 vermindert. E25 heeft aangegeven dat het hierdoor niet mogelijk is om de buurtsportcoaches te leveren tot 31 december 2020. Daarom is besloten hiermee per komende zomer te stoppen.

Een buurtsportcoach organiseert sportactiviteiten op straat voor jongeren van 8 tot en met 21 jaar. Doel is de leefbaarheid op straten en pleinen te vergroten. Kinderen worden gecoacht om op een leuke manier met elkaar om te gaan. De activiteiten worden na schooltijd en in middagpauzes georganiseerd.

Volgens het college biedt het bestaande sportaanbod en verenigingsleven in de gemeente voldoende mogelijkheden en variatie om deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten.