Archief
still uit video WOS

still uit video WOS

Veel minder bezoekers verwacht op Trade Fair: 'ik groet met mijn voet'

Angst om het coronavirus laat ook de jaarlijkse Trade Fair niet ongemoeid. Een aantal standhouders heeft zich voor de jaarlijkse planten- en bomenbeurs afgemeld en de organisatie neemt maatregelen om het virus buiten de deur te houden. De beursmanager verwacht minder bezoekers. Toch is het overgrote deel van de standhouders er gelaten onder. "Als het onveilig was, stonden wij hier niet."

Trade Fair vindt jaarlijks plaats in een van de veilinghallen van FloraHolland in Honselersdijk. 14 van de bijna 250 standhouders hebben vooraf al aangegeven niet te komen. Ook OK Plant uit Naaldwijk en het Wateringse Ter Laak Orchids laten de beurs dit jaar links liggen, om geen risico's te nemen. "Een besmetting zou onze bedrijfsvoering ernstig in de war gooien", laat een medewerker van OK Plant weten.

De plantenbeurs gaat wel gewoon door. Beursmanager Wilma Kofoed: "Het coronavirus wordt zeker serieus genomen. We nemen alle voorschriften in acht en vragen onze exposanten en bezoekers dat ook te doen." Zo staan er bij de ingang dispensers om je handen te reinigen en handen worden niet geschud.

De standhouders van Geest Potplanten in 's-Gravenzande gaan creatief met het handenschud-verbod om. "Ik heb lange benen, en groet met mijn voet."