Archief
Google Streetview

Google Streetview

Maassluis en Wilgenrijk oneens over aandeel 'betaalbare' woningen

De gemeente Maassluis en ontwikkelaar Wilgenrijk zijn het nog niet met elkaar eens als het gaat om het aantal 'betaalbare' (huur- en koop)woningen dat er moet komen in het tweede gedeelte (zo'n zeshonderd woningen) van nieuwbouwwijk Wilgenrijk. Dat blijkt uit briefwisselingen tussen de gemeente en de ontwikkelaar van de wijk in de Dijkpolder.

Wethouder Sjoerd Kuiper (wonen) wil dat er meer betaalbare woningen gebouwd worden, onder meer om er op die manier voor te zorgen dat het aandeel sociale huurwoningen niet onder de 33 procent zakt. Wilgenrijk wil vasthouden aan een eerdere overeenkomst waarin 25 procent is afgesproken.

"Gaan wij niet in tegen eerdere afspraken", vraagt Loek Molmans van Forum voor Maassluis zich af en ook Dick Snoeck van de VVD heeft daar zijn twijfels over. Maar de VSP denkt dat er best mogelijkheden zijn om elkaar te vinden in de ambitie voor meer betaalbare woningen in Wilgenrijk.

Kuiper zegt, na vragen van Bert de Reuver van D66, in overleg te zijn met Wilgenrijk laat de raadsleden weten dat hij ze op de hoogte houdt over de ontwikkelingen.

Categorieen:
Maassluis Politiek