Archief
Stroomopwaarts

Stroomopwaarts

Stroomopwaarts start met opleidingshuis

Het regionale participatiebedrijf van onder andere de gemeenten Maassluis is gestart met een opleidingshuis met praktijkopleidingen voor inwoners die zonder werk zitten. Volgens Stroomopwaartsdirecteur Desiree Curfs is daar behoefte aan omdat ze merkt dat ondernemers niet altijd de juiste medewerkers weten te vinden. Tegelijk zijn er bij Stroomopwaarts genoeg mensen die aan het werk willen.

De eerste vier praktijkopleidingen zijn: Metaal en Techniek, Groen, Zorg en Dienstverlening en Logistiek en Transport. Een praktijkopleiding duurt vier maanden en leert je de basisvaardigheden van het vak. Ook loopt men een stage bij een reguliere werkgever en is er een toets waaruit moet blijken of de persoon in kwestie een mbo-praktijkverklaring heeft verdiend.

Het doel van het geheel is dat mensen uit de uitkering worden gehaald. Wie niet meteen een baan kan vinden na het doorlopen van het traject, krijgt eerst trainingen en cursussen en/of een Werkleertraject. Momenteel volgen 28 mensen een van de leerlijnen. Het opleidingshuis is een samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers en is te vinden in Vlaardingen.

De Schiedamse omroep Schie TV maakte een beeldverslag van de start van het opleidingshuis:

Categorieen:
Maassluis Algemeen