Stefan van Eijk

FC 's-Gravenzande pakt broodnodige punten

In de strijd tegen degradatie heeft FC 's-Gravenzande met een 3-1 zege drie hele belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Rijsoord. 's-Gravenzande houdt daarmee de hoop op handhaving levend.

Beide ploegen begonnen de eerste twintig minuten matig aan de degradatiekraker. Voor 's-Gravenzande opende Yuri Westhoff de score en na een half uur gaf de doelpuntenmaker de bal aan Menno Roodenburg die de stand op 2-0 zette. Aan het begin van de tweede helft leek er niet veel aan de hand. Totdat Rijsoord uit het niets de aansluitingstreffer maakte. In de slotfase scoorde Yuri Westhoff zijn tweede doelpunt en sleepte de dure punten uit het vuur voor 's-Gravenzande. Met de eerste zege sinds 7 december blijft het team van Richard Elzinga in het spoor van Rijsoord, die staan op een plaats voor een promotie/degradatie duel.

Verburch en MVV verliezen, periodetitel naar DSVP

Zaterdagmiddag kon Verburch de tweede periode pakken in de derde klasse B tegen DWO. In Zoetermeer verloren de Poeldijkers echter met 1-0 in een slechte wedstrijd. Door die nederlaag leek het te gaan tussen MVV'27 en DSVP. In een directe confrontatie kwam MVV op 1-0, maar DSVP boog die score om naar een 1-2 overwinning. Dit bekent dat de periodetitel naar DSVP gaat.

Ook werd er een derby gespeeld tussen Lyra en Naaldwijk. De Lierenaren wonnen het spannende streekduel met 3-2.

Quintus-Maasdijk in evenwicht, Excelsior Maassluis boekt kleine zege

In de doelpuntrijke derby kwam Quintus verrassend uit op 1-0. Maasdijk, nummer twee van de vierde klasse E, nam na het initiatief en boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Toch bleef de thuisploeg niet onder doen voor de gasten. Op het moment dat Maasdijk de wedstrijd in handen kreeg kwam Quintus tegen de rust op gelijke hoogte. Ook in de tweede helft ging het op en neer. Beide ploegen hielden elkaar uiteindelijk op 3-3.

Excelsior Maassluis kwam ook nog in actie. De wedstrijd tegen Kozakken Boys werd met 1-0 verdiend gewonnen. Enige doelpuntenmaker was Robin van der Ende.