Archief
WOS

WOS

'Vrouwelijke ondernemers zien elkaar als collega's'

Zondag is het Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Ook is het dan alweer twaalf jaar geleden dat VIA (Volop In Actie) Midden-Delfland werd opgericht. Inmiddels zijn daar vijftig ondernemers bij aangesloten, allemaal vrouw.

Eén van die ondernemers is Coby Nooteboom. Zij speelt al vanaf de oprichting van Nooteboom Tours in Maassluis 12,5 jaar geleden een prominente rol in het familiebedrijf. In het bedrijf werken 24 mannen en slechts 4 vrouwen. Maar Nooteboom heeft geen probleem met de hoeveelheid mannen. "Het maakt mij niet uit, we zijn een goed werkend team en we doen het met elkaar."

De ondernemer is zelf ook aangesloten bij VIA Midden-Delfland, want zij woont in die gemeente. Vooral het netwerken en de bezoeken aan andere ondernemers, ofwel het 'kijkje in de keuken' ervaart ze als positief. Daar draait het bij VIA dan ook om. Het is een plek voor ondernemers om elkaar te leren kennen en met elkaar te sparren. Ook wil VIA zichtbaarheid creëren van ondernemers, die niet 1-2-3 in het straatbeeld te vinden zijn.

"Mannen en vrouwen gemengd zou ook goed kunnen", vindt voorzitter Annelou van Kleef. Echter ziet zij wel voordelen aan alleen vrouwen onder elkaar. "Vooral bij netwerkevenementen merk ik dat mannen vaak hun bedrijf proberen te verkopen en vrouwen juist van elkaar proberen te leren. Juist het zoeken naar die samenwerking is denk ik iets wat de vrouwen typeert en waar ook behoefte aan is."