Archief

Royal FloraHolland neemt maatregelen vanwege coronavirus

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft al haar medewerkers instructies gegeven hoe om te gaan met het coronavirus. Elke dag komen er in Nederland nieuwe besmettingen bij en de kans dat ook de veiling wordt getroffen wil FloraHolland zo veel mogelijk voorkomen.

Royal FloraHolland is de grootste werkgever van Westland en heeft vooral personeel met logistieke functies. Het bedrijf volgt de aanwijzingen van het RIVM en houdt dagelijks alle berichtgeving in de gaten. Zo wordt het personeel gevraagd regelmatig de handen te wassen en afgeschermd te niezen.

De veiling doet ook zaken met Noord-Italiƫ, een gebied waar een groot aantal besmettingen is uitgebroken. De chauffeurs die uit dat gebied komen worden nauwlettend in de gaten gehouden en bij ziekteverschijnselen snel naar huis gestuurd. Dit is evenwel nog niet voorgekomen.

De handel heeft nog geen nadelige effecten gehad. Zondag is het Internationale vrouwendag, een topdag voor de handel in bloemen en planten. De handel voor die dag is vorige week zonder problemen verlopen.

Categorieen:
Westland Algemeen