Archief
WOS

WOS

55.000 euro voor opknappen evenemententerrein Wollebrand

De gemeente Westland steekt 55.000 euro in een drainagesysteem voor het evenemententerrein in recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk. Het grasveld aan de Lange Broekweg is vorig jaar officieel in gebruik genomen, maar gebleken is dat de ondergrond in slechte staat verkeert.

De gemeente neemt maatregelen om zowel bij droogte als bij regen een goed begaanbaar terrein te krijgen. Ook het onderzoek naar de beste oplossing wordt uit de 55.000 euro betaald.

Muziekfestival 'Vrienden van het Westland' werd in juni 2019 als eerste grote evenement op het nieuwe dit terrein georganiseerd. In het verleden zijn er ook oldtimer-meetings en circusvoorstellingen georganiseerd, maar toen was het bewuste grasveld nog niet officieel aangemerkt als gemeentelijk evenemententerrein.

Oldtimer-meeting Sun Set Boulevard week vorig jaar zomer uit naar het Brexit-parkeerterrein bij Hoek van Holland, omdat de grondkwaliteit van de Wollebrand te wensen overliet. Ook de organisator van muziekevent Savanna in september 2019 klaagde over de ondergrond.

Het nieuwe drainagesysteem moet voor de start van het aankomende evenementenseizoen gereed zijn.