Archief

Arcade: Doorstroming op Westlandse huurmarkt komt tot stilstand

Woningcorporatie Arcade vreest dat de doorstroming op de Westlandse sociale huurmarkt dit jaar tot stilstand gaat komen. Dat zegt directeur-bestuurder René Lemson naar aanleiding van de oplevering van een complex met 36 sociale huurappartementen in het project Duingeest in Monster.

Het is voor Arcade voorlopig het laatste project in Westland. Er zijn bijna geen nieuwe bouwlocaties beschikbaar. Daardoor kan er dit jaar ook geen nieuwe project worden opgestart. Lemson: "Dit betekent dat wij de prestatieafspraken om netto 100 sociale huurwoningen per jaar toe te voegen ook in 2020 niet gaan halen. De doorstroming zal hierdoor vrijwel tot stilstand komen. De huidige achterstand van circa 250 sociale huurwoningen halen we überhaupt niet meer in."

De bestuurder ziet geen rooskleurige toekomst: "De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt steeds verder op. We moeten bouwen om zo ook de doorstroom te bevorderen. Als er niet snel een oplossing komt, blijven we nog jaren achter de feiten aanlopen."

Categorieen:
Monster Westland Economie