Archief

Burgemeester Haan geschokt over vondst van mes bij 13-jarige

Burgemeester Haan maakt zich grote zorgen over jongeren die in aanraking komen met steekwapens. Maandag is er een 13-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden omdat hij nabij station Maassluis West rondliep met twee messen, waaronder een met het formaat van een kapmes. Haan: "Ik schrik daar enorm van."

Er zijn vooral veel vraagtekens bij de burgemeester: "Ik vraag me echt af hoe dit mogelijk is. Ik vraag me af of die ouders niet in de gaten hebben dat hun jongens van twaalf, dertien, met dit soort messen over straat gaan. Is er verder helemaal geen gezag meer over?"

Ook inwoners van de stad reageren geschokt. "Het is hier eigenlijk heel rustig. Je hoort maar weinig van dat soort dingen eigenlijk hier. Maar nu komt het wel heel erg dichtbij", zegt de een. Een ander: "Belachelijk, die verkopen ze toch helemaal niet bij de Hema en de Blokker? Hoe komt zo'n kind daar aan?"

Schoolbezoek

Burgemeester Haan kondigt schoolbezoeken aan door de politie en de gemeente om te kijken of er meer jongeren zijn die messen bij zich dragen. En hij doet een oproep aan alle ouders in Maassluis en daarbuiten: "Kijk goed wat uw kinderen doen, kinderen van twaalf, dertien jaar, met zulke messen over straat... Dat moeten we echt niet willen in Nederland."

Categorieen:
Maassluis 112